Pacienta tăcută, Alex Michaelides

„Thrillerul anului 2019!” Așa se anunță această carte! Sau ” Thrillerul perfect”- A. J. Finn. Pentru mine ce este? O carte care în primele 60 de pagini m-a adormit! Apoi…..am devorat-o! O am de ceva timp în bibliotecă, dar am evitat-o. Acum i-a venit vremea! Cu acest volum își face autorul debutul. Nu e rău!!! Are potențial!

Acțiunea începe puțin mai greu! Autorul ne familiarizează cu personajele și aflăm cauza internării lui Alice. Nu aș spune că e thrillerul anului, dar cu siguranță, este bun! M-a pus pe gânduri, am aflat o legendă, m-a întors pe toate părțile, dar n-am reușit să intuiesc finalul! Răsturnarea de situație m-a uimit! Nu mă așteptam la așa ceva! Câteva citate le-am notat pentru că mi-au plăcut foarte mult!

” Nu trebuie să fii nebun ca să lucrezi aici, dar nu strică.”

Alicia Berenson este o pictoriță faimoasă, are o căsnicie fericită, dar este acuzată că și-a omorât soțul. După această faptă refuză să mai vorbească și este internată la clinica The Grove, pentru a fi departe de ochii presei. Theo Faber este psihoterapeut și crede că o poate face pe Alicia să vorbească.

Viața Aliciei o aflăm cu ajutorul jurnalului ei. A avut o copilărie groaznică!

„M-am gândit la mama. Era nebună? De-asta o făcuse? De-asta mă legase pe scaunul pasagerului din Mini Cooperul ei galben și se repezise spre zidul acela din cărămidă?”

După moartea mamei nu a fost susținută de tatăl ei și nici de alți membri ai familiei. Crede că este bolnavă, ca și mama ei!

Nici Theo nu are o copilărie roz! Chiar dacă este psihoterapeut, are foarte mari probleme pe care luptă să le țină sub control. Alături de soția lui cunoaște adevărată dragoste, siguranță și susținere.

„Îmi dădeam seama cât de norocos, cât de incredibil de norocos eram să am parte de o astfel de iubire, cât de rară era; și că alții nu erau atât de norocoși.”

Dar…cum nimic nu este perfect și viața nu este roz, Theo, după ce se droghează, citește niște mesaje de-ale soției lui. Află că îl înșeală! Cum credeți că a reacționat? Să vă arăt!

„Îmi venea s-o pocnesc. Îmi venea să sar la ea și s-o lovesc cu pumnii. Îmi venea să dau iama prin încăpere, să izbesc mobilele de pereți. Îmi venea să plâng și să urlu, și să mă îngrop în brațele ei.

N-am făcut nimic din toate astea.”

Faptul că se concentrează pe cazul Aliciei îi oferă o pauză de la problemele lui personale. Încercările lui nu rămân fără rezultate. Alicia îi oferă jurnalul ei! Astfel află noutăți despre viața ei. Apar personaje noi pe care Theo le întâlnește încercând să descopere cauza pentru tăcerea Aliciei. Descoperă că un coleg din clinică a tratat-o după moartea tatălui ei, dar nu s-a prezentat la proces. De ce? Vă las să aflați!

„Vreau să te ajut- vreau să te ajut să vezi limpede.”

Va reuși Theo s-o ajute?

3 gânduri despre &8222;Pacienta tăcută, Alex Michaelides&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s