Contraste, Maria Metco

Această minunată carte se află şi în biblioteca mea datorită d-nei Maria Metco şi a editurii Eikon.  Are 375 de pagini. Poate pentru unii sunt multe, pentru alţii puţine, dar mie mi-ar fi plăcut să mai aibă cât mai multe pagini. Vă întrebaţi de ce? Pentru că mi-a plăcut foarte mult.

Am început această carte de mult timp, dar nu am reuşit s-o citesc atât de repede pe cât mi-aş fi dorit. Lipsa timpului e cauza, nu cartea! Încă de când am citit recenzia pe blogul prietenei mele de la Tot despre/Prefaţă de carte, am ştiut că-mi va plăcea. De cele mai multe ori aştept cu sufletul la gură părerile Adrianei şi a Cătălinei de la Porţia de citit. Ştiu că sunt sincere şi-mi formez o idee despre carte. Să vă povestesc despre subiectul cărţii!

Toate lucrurile se întâmplă cu un rost.

Motto-ul de la începutul cărţii mi-a plăcut mult de tot şi mi-a dat de gândit, mai ales că este vorba despre un roman romantic-suspans.

De la începutul cărţii facem cunoştinţă cu Şerban Nistor. Are un accident uşor şi merge la o clinică particulară. Aşa o cunoaşte pe doctoriţa Vali Stoian. Încă de la primul contact vizual a existat chimie între ei. Toate bune şi frumoase până aici. Dar, dacă vă spun că ambii erau căsătoriţi? Cei drept, Şerban era în proces de divorţ, iar Vali se mutase de mult din casa soţului ei, Paul Stoian.

Vali Stoian a trecut prin grele încercări. Aceste traume a făcut-o să realizeze că mariajul ei este o farsă. De aceea a hotărât să se mute. Prietenii ei, cuplul Adela şi Radu sunt cei care o ajută să treacă peste greutăţi. Prietenia lor este cât se poate de frumoasă şi indestructibilă.

Relaţia dintre Vali şi Şerban înfloreşte foarte repede, ceea ce o uimeşte pe Adela. Vali hotărăşte să-i ceară divorţul soţului ei, dar acesta nu renunţă. Nu vrea să renunţe la cei 10 ani petrecuţi împreună, dar infidelitatea lui Paul nu o mai poate trece cu vederea- mai ales că a intervenit exact când Vali avea mai multă nevoie de afecţiune şi sprijin.

Pe de altă parte, Şerban are şi el câteva impedimente în calea fericirii lui. Elvira Nistor- soţia lui. Aceasta vrea o sumă foarte mare pentru a semna divorţul. Şerban a renunţat la toate bunurile pe care le aveau în casă, dar Elvira nu s-a oprit aici. Acea sumă era imposibil de plătit. Capitalul firmei era mult mai mic. Singura variantă ar fi ca mama lui, Venera Nistor să-l ajute. Venera este o mama distantă pentru Sergiu, dar pentru fratele lui, Sergiu, un adevărat sprijin. De ce? Vă las să aflaţi! 😉

Când totul părea că intră pe făgaşul normal şi cei 2 protagonişti îşi trăiesc iubirea, Şerban are un accident. Multe luni este despărţit de Vali. În acest timp, Paul o înconjoară pe Vali cu vorbe bune şi îi arată cât de mult îi pasă de starea ei. Oare Vali şi Şerban nu au dreptul la fericire? Ce s-a întâmplat cu Şerban, vă las să citiţi. 😉 Atât vă mai spun: finalul a fost surprinzător.

Am găsit un citat foarte frumos despre cărţi. Acelaşi sentiment îl am şi eu când îmi cumpăr o carte nouă. 🙂

Această carte mi-a atins câteva puncte foarte sensibile. M-a făcut să mă gândesc la faptul că sunt o persoană fericită. Am o familie frumoasă, prieteni foarte buni şi cel mai important – cei dragi mie sunt sănătoşi. De multe ori nu realizăm cât de importantă este sănătatea. Această carte m-a făcut să-mi reamintesc acest lucru. O recomand cu mare drag. O puteţi cumpăra de aici. Cartea este mult mai complexă decât am lăsat eu să se „vadă” în recenzie. Atât Vali cât şi Şerban îşi expun propriile gânduri şi sentimente. Aşa, am înţeles mult mai uşor personajele. Trădare, suferinţă, prietenie, solidariate, iubire necondiţionată, toate aceste sentimente sunt strânse în acest roman minunat.

6 gânduri despre &8222;Contraste, Maria Metco&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s